Kan en städfirma anpassa städningen?

Även om städfirmor normalt utgår från en lista med vad som ingår i en standardstädning brukar det inte finnas några problem att anpassa städningen så att den passar dig och ditt hem. Vid det första mötet med städfirman ses ni hemma hos dig och går igenom vad som ska göras, då kan anpassningar diskuteras och städningen skräddarsys för just dig. Du kan visa runt i hemmet och säga vad som känns viktigt för dig att städfirman tänker på.

Professionell personal

När du anlitar en städfirma är det professionell personal som kommer, med rätt kunskap och utbildning för uppgiften. De är vana vid att städa i olika sorters hem och har för det mesta med sig den utrustning som behövs. De vet ofta bättre än kunderna vad som till exempel behövs för att ett trägolv eller en plastmatta ska må bra, och du behöver inte vara rädd för att de ska göra något som skadar ditt hem.

Särskilda önskemål

Är det något särskilt du vill att städfirman ska göra eller inte göra under städningen, så är det ofta inga problem att lägga till det på listan för städning i ditt hem hos www.alberts-service.se/stockholm. Vill du att de ska komma ihåg att torka av i sopskåpet, eller är det viktigt att de aldrig dammar på hyllan där du har din mormors gamla porslin? Säg bara till så ordnar det sig.

Tillvalstjänster

En del saker du kan önska ingår inte i vanlig hemstädning, men de kan vara möjliga att få som tillval. Det kan vara till exempel att få hjälp med tvätt och strykning, att få golven bonade, fönsterna putsade eller att få hjälp med snöskottning. Många städfirmor erbjuder en del tjänster av det här slaget som tillval, eller har samarbete med någon som kan stå för dem. Så även om de inte ingår i ditt städabonnemang kan det gå att lösa utan större problem.

RUT-avdraget

RUT-avdraget gäller på vissa specificerade hushållsnära tjänster, som till exempel städning och tvätt. Vill du anlita städfirman för extratjänster är det inte säkert att allt ingår i RUT-avdraget. Till exempel ingår inte boning av golv eller poolrengöring. Andra extratjänster kan ingå hos alberts-service.se/stockholm/hemstadning/. Det är inget du behöver tänka särskilt mycket på, städfirman har koll på RUT-avdraget och vet vad som ingår. Det enda som händer om du anlitar dem för en tjänst som inte är godkänd för RUT-avdrag är att du får betala hela kostnaden för den tjänsten. RUT-avdraget är ett avdrag på arbetskostnaden, och det räknas bort redan innan du betalar för städning och andra tjänster.