Hitta inspiration för köksrenoveringen 

Att renovera i köket är för en del ett nödvändigt måste. Medan det för andra är en stor dröm som går i uppfyllelse. Oavsett vad du som läser kan känna igen dig i så kan det vara ganska svårt att veta hur man hittar inspiration för renoveringen – läs mer här. Det är för att det finns ett flertal vägar att gå och många valmöjligheter. När du vet hur du vill att ditt kök ska se ut är det enklare för dig att planera för renoveringen. Därför kommer du i denna artikel få några tips på hur du kan hitta inspiration till köksrenoveringen. 

Inredningsstil 

Till att börja med finns det ett flertal olika inredningsstilar. Några exempel på inredningsstilar som många använder i kök är till exempel lantlig eller skandinavisk. Öppna din sökmotor och sök efter olika inredningsstilar och kök för att se ett flertal exempel på kök i den inredningsstil som passar dig och din smak bäst. 

Färger 

Ett annat knep för att hitta inspiration på inredning är färger. Det finns otroligt många nyanser och färgkombinationer att välja bland. När du hittar de färger som du tycker skulle göra sig fina i ditt kök blir det lite enklare för dig att välja färger på väggar och inredning. 

Sociala medier 

Internet är en stor källa för inspiration till inredning och renovering. På sociala medier finner du massvis med konton som fokuserar på både inredning och renovering. Det finns även de som helt och hållet har nischat in sig på köksinredning. Ett tips för att hitta konton du kan följa är att använda hashtags. En hashtag används på exempelvis Instagram för att beskriva bilden så att de som är intresserade av ämnet lättare ska kunna hitta kontot. Spara ner de bilder du gillar i en mapp för att samla all inspiration du hittar till ditt kommande kök på ett och samma ställe. Förutom att du kan använda Instagram så är Pinterest ett annat exempel på en sida där du hittar inspiration och har möjlighet att spara det i olika mappar. 

Tidningar 

Även fast internet är den största källan för inspiration för de flesta så finns det många tidningar du kan köpa där du får många bra exempel på fin inredning till köket. Några exempel på tidningar som kan vara värda att kolla upp om du är på jakt efter inspiration på inredning är Elle decoration, Leva & bo, Scandinavian living, Sköna hem och Hus & hem. Idag kan man köpa tidningar och läsa dem fysiskt, men de går även att läsa digitalt om du föredrar det. 

Tv-program 

Sedan kan du också få bra inspiration till renovering när du kollar på tv. Det finns ett flertal tv-program i tablån som fokuserar på inredning och renovering. Några exempel på det är Fixer upper, Tidying up with Marie Kondo, Sommar med Ernst, Det sitter i väggarna, Husväggar och Hjälp, vi har köpt en bondgård.