En flyttfirma kan förenkla flytten 

Alla som någon gång har flyttat vet att det kan vara krävande, både planerings- och tidsmässigt. Att göra det för egen hand innebär att man först måste packa ihop allt i kartonger och sedan försöka hitta ett lämpligt transportmedel som man dessutom ska ha giltigt körkort för. Ett annat alternativ i flyttkaoset kan vara att ta hjälp av en flyttfirma och därmed slippa fundera på dessa saker, eller i alla fall delar av dem.

En flyttfirma är ett företag som hjälper privatpersoner och företag att flytta och oftast kan företaget erbjuda heltäckande tjänster inom flytt så att du som kund inte behöver fundera på någonting kring flytten. En flyttfirma kan även hjälpa dig som inte ska flytta själv, men som är ansvarig för att en förflyttning av saker ska göras. Vid ett dödsbo kan en flyttfirma bistå med avlastning under tömningen exempelvis. 

För att arbetet ska fungera smidigt brukar flyttfirman vilja planera arbetsprocessen tillsammans med kunden och kontinuerligt stämma av så allt fungerar enligt plan. Det är också möjligt att endast välja ut delar av flyttfirmans tjänster som man vill ha hjälp med och sedan göra resterande  delar själv, exempelvis att sköta nedpackningen med egen kraft. 

Städning hemstädning dammsugare

Att låta en flyttfirma ansvara för hela ens flytt brukar oftast innebära att de tar hand om att packa sakerna i den nuvarande bostaden och sedan transporterar dem på ett säkert sätt till den nya adressen. Många firmor kan ofta efter kundernas önskemål också hantera uppackningen av alla sakerna i den nya bostaden. En del firmor erbjuder sig till och med att transportera allt flyttskräp till återvinningscentralen. Detta brukar vanligtvis vara tilläggstjänster som kostar extra, men som kan underlätta för många som exempelvis saknar tillgång till bil med släp. 

Många flyttfirmor brukar vanligtvis erbjuda sina tjänster även till företag som behöver hjälp att flytta sitt kontor från en adress till en annan. Vanligtvis handlar det om nedmontering av möbler, transportering och uppackning. Varje flytt är unik och flyttfirmorna brukar vara flexibla i sitt arbete och kunna anpassa flyttplanen efter kundens behov för att göra flytten så enkel som möjligt för alla inblandade. 

Som privatperson kan du ha möjlighet att utnyttja RUT-avdraget när du anlitar en flyttfirma. Det innebär att du kan ha möjlighet att få göra avdrag på skatten för delar av kostnaderna för tjänsterna flyttfirman utför. Det är oftast flyttfirman som hanterar en ansökan om RUT-avdrag till Skatteverket. Som privatperson är du dock själv skyldig att undersöka huruvida du uppfyller kriterierna för att vara berättigad RUT-avdrag eller inte.