Att anlita flyttfirma 

När du har flyttat ett antal gånger börjar nog både du och dina vänner/släktingar tröttna. Det går an de första flyttarna när det inte är så mycket saker eller möbler, men sedan blir det tyngre och allt svårare att få omgivningen att ställa upp. Det tar mycket tid att sköta en flytt själv och det är påfrestande både för kropp och bekantskapskretsen om flyttar är alltför vanligt förekommande. 

Dammsugare städare

 

Flyttfirma 

Prova istället att ta hjälp av en flyttfirma. Professionella yrkesmän/kvinnor som är vana att packa effektivt, säkert samt flytta på ett bra sätt. För det finns så många saker som vi vanliga amatörer missar. Packar för tungt i flyttlådorna, blandar fel saker, märker upp för dåligt osv. För att inte tala om när möblerna ska packas i en flyttbil och det gäller att maximera utrymmet utan att ryggar bryts eller möbler skadas. 

 

RUT-avdrag 

Att anlita en flyttfirma kostar till skillnad från att göra det själv, men du kan ha rätt att dra av halva kostnaden av arbetskostnaden i RUT-avdrag (om du inte redan har utnyttjat det till annat). Det är endast arbetstid som får användas för RUT-avdrag och inte kostnad för transportbil, material mm. RUT-avdraget för 2021 ligger på 75 000 kronor per person som är skriven på bostaden som flytten sker ifrån.